За якої температури потрібно зберігати різні продукти в холодильнику Дізнайтеся, за якої температури слід зберігати м'ясо, рибу, молочні продукти, овочі та фрукти в холодильнику, щоб зберегти їх свіжість і продовжити термін придатності. Практичні поради.
За якої температури потрібно зберігати різні продукти в холодильнику
від сервісного центру «ХолодПлюс»
  • Працюємо з усіма брендами
  • Використовуємо тільки оригінальні деталі
  • Видаємо гарантію на виконану роботу
  • Приїдемо до вас у зручний для вас час
  • Виїзд в межах Одеси безкоштовний
ЗАЛИШИТИ ЗАЯВКУ
Ми передзвонимо вам протягом 15 хвилин
Ми працюємо з 8:00 до 20:00
Прийом заявок з сайту цілодобово


Багато господинь вважають, що чим холодніше в холодильнику, тим краще. Однак це неправильно, адже кожен тип продуктів має оптимальну температуру для зберігання. Про те на якому місці і скільки часу можна зберігати різні продукти в холодильнику, ми розповімо в цьому невеликому огляді.

Як зберігати продукти в холодильнику

Практично всі сучасні холодильники мають кілька полиць, навісні елементи на двері та ящики для продуктів у самому низу холодильного відсіку. У моделях з No Frost температура всіх полицях практично однакова, а для підтримки постійної температури в ящиках “нульової зони” використовують різні конструктивні рішення. Регулярне обслуговування та своєчасний ремонт холодильників No Frost допоможуть підтримувати їхню функціональність та довговічність, забезпечуючи оптимальні умови для зберігання продуктів.

У крапельних модифікаціях температура в холодильному відсіку розподіляється нерівномірно і різниця температур між верхньою полицею та нижньою скринькою для овочів та фруктів може становити кілька градусів. Цю особливість слід враховувати під час встановлення температури в камері.

При зберіганні різних типів продуктів у таких апаратах найкраще використовувати метод зонування:

  1. На верхній та середніх полицях розміщують готові страви, а також ковбасу, сир, сир, йогурти та салати.
  2. На нижню полицю поміщають м'ясо і рибу, а також продукти, що розморожуються. Ці інгредієнти підуть з холодильника найближчим часом на приготування страв.
  3. У висувні ящики слід укладати тільки овочі, фрукти та зелень.
  4. Для зберігання напоїв, соусів та ліків використовують навісні контейнери на дверцятах.

Кожен вид продуктів має свій термін зберігання при певному температурному режимі. На герметично упакованих продуктах виробники вказують термін придатності у запечатаному вигляді. Після розтину пакування такі продукти можна зберігати лише кілька днів (термін також визначено виробником). Розглянемо оптимальні умови зберігання найпопулярніших типів продуктів.

Як зберігати продукти в холодильникуЯк максимально довго зберегти м'ясні продукти у холодильнику

М'ясо належить до продуктів, що швидко псуються, а термін його зберігання обмежений. Зазвичай він не перевищує 2-5 діб і залежить від температурного режиму (зазвичай близько 2 градусів) та способу пакування. У морозилці, при стандартній температурі мінус 18 градусів, м'ясні продукти можуть зберігатися кілька місяців, а знизивши температуру до 25 градусів можна зберігати м'ясо і до одного року. Перед закладкою в холодильник або морозилку м'ясо слід розділити на порції та герметично упаковати – воно сильно вбирає сторонні запахи, яких у холодильнику дуже багато.

Особливості зберігання риби та морепродуктів

Як і м'ясо морепродукти, включаючи рибу, при зберіганні віддають перевагу прохолоді (від 0 до -2°C). Для зберігання охолодженої риби найкраще підходить нижня полиця холодильного відсіку. Зазвичай термін зберігання такого продукту не перевищує двох діб, а ось свіжу рибу, філе та фарш з риби потрібно приготувати протягом 24 годин, за умови зберігання при температурі від -2 до +2 С°. Більшість видів риби в морозилці може зберігатися кілька місяців при температурі -18 C°.

Як продовжити життя молочних продуктів

Молочка також належить до продуктів які швидко псуються і поза холодильником вони можуть зіпсуватись протягом дня. Але якщо її помістити в холодильник, то термін придатності значно зросте. Так свіже молоко можна зберігати до 36 годин, а кип'ячене, як і сметану, – до 3 діб. Тверді сири і вершкове масло не зіпсуються в холодильнику протягом двох тижнів, а кисломолочні вироби потрібно вжити не пізніше доби, максимум півтори. Для кращої безпеки молокопродукти поміщають у скляну тару, а сир загортають у фольгу або пергамент.

Як у холодильнику зберегти свіжість овочів та фруктів

У холодильниках спеціально для овочів та фруктів передбачені окремі ящики, де створюється найбільш сприятливий клімат для максимально комфортного зберігання. Слід враховувати, що падіння температури нижче нуля призведе до втрати смакових якостей, а підвищення понад +8 С істотно підвищить ризик псування. Оптимальною вважається температура від 0 до +6 С, а ось для зелені краще встановити температуру від 0 до +4 градусів, не дозволяючи їй замерзнути. Різні види овочів та фруктів, а також зелень краще збережуться, якщо їх помістити в окремі паперові пакети.

Як правильно зберігати в холодильнику готову їжу та кондитерські вироби

Перш ніж поміщати в камеру холодильника такі страви необхідно добре упакувати і помістити в ємність, що щільно закривається. Це запобігатиме поширенню специфічних ароматів продуктів усередині відсіку один на одного. Салати та гарніри найкраще зберігають свої властивості при температурі від +2 до +4°C, але салати не можна зберігати понад добу. Така сама температура вважається оптимальною для зберігання випічки. Її необхідно вжити протягом доби. А ось торти можуть безпечно простояти у холодильнику до трьох, а іноді й до п'яти днів.

Ми ремонтуємо:

Несправності:

Конкурентні переваги майстрів сервісної служби «Холод Плюс»
БЕЗ ВИХІДНИХ
Ремонт холодильників в Одесі та передмісті спеціалістами служби «Холод Плюс» виконується у будь-який день тижня з 9 до 22. Ми працюємо без вихідних.
ГАРАНТІЯ
Майстри служби «Холод Плюс» несуть відповідальність за всі роботи, гарантія на ремонт складає від 3 місяців до 1 року.
ВИГІДНО
Нашим ремонтникам доступні запасні частини та деталі холодильників європейського виробництва за оптимальними цінами, що дозволяє пропонувати клієнтам розумну вартість ремонту.
ЗНИЖКА
Постійні клієнти або рекомендації можуть скористатися спеціальною знижкою, що дозволяє заощадити 10% від вартості ремонту холодильника.
ТЕРМІНОВІСТЬ
Головним принципом служби «Холод Плюс» є виконання ремонтно-налагоджувальних робіт вдома у клієнта. Терміновий ремонт холодильників в Одесі заощадить не лише Ваші фінансові кошти, але й чимало часу.
Залиште заявку на ремонт вашого холодильника
АБО Зателефонувати нам ЗА ТЕЛЕФОНАМИ:
Ми працюємо з 8:00 до 22:00
Холод Плюс
ул. Косвенная (Вегера), 55
Одесса, Украина

+38(096) 708-52-66 +38(066) 098 00 35